
Τι σημαίνει αυτό? Ανέλαβαν την καθαριότητα και την συντήρηση του , φύτεψαν πολλά περισσότερα φυτά για να το ζωντανέψουν και να το ομορφύνουν. Το ξανα- αγάπησαν!
Το Σάββατο, 28 Μαΐου 2016 εκείνα τα παιδιά και οι νέοι του 1980 «ανείλκυσαν» τις μνήμες τους και διόρθωσαν χρόνια την εγκατάλειψη του πάρκου τους. Η περιοχή των Σφαγείων , η γειτονιάς τους δηλαδή, η οποία τους είχε επηρεάσει στα δύσκολα χρόνια της εφηβείας τους τότε, με την δυναμική παρέμβαση της δημοτικής αρχής του δημάρχου Γιώργου Γεωργούλα κατάντησε στο πέρασμα των χρόνων περιθωριοποιημένη και παρατημένη .
Ήταν αρχές δεκαετίας του ’80, όταν η τότε δημοτική αρχή με δήμαρχο τον Γιώργο Γεωργουλα πήρε την απόφαση να απομακρυνθούν τα Σφαγεία και να δημιουργηθεί ένα καταπράσινο πάρκο , με την μεταφύτευση μεγάλων πλατανιών και αισθητικές παρεμβάσεις στο χώρο. Έτσι δημιουργήθηκε στην θέση των Σφαγείων το Πάρκο της Ειρήνης. Το πέρασμα των χρόνων όμως συνάντησε την εγκατάλειψη του πάρκου! Έτσι, oι σημερινοί κάτοικοι της περιοχής , αποφάσισαν να αναλάβουν δράση και να μετατρέψουν το «χαμένο χρόνο», σε δημιουργική εξέλιξη. Το μετέτρεψαν λοιπόν και πάλι σε ένα δροσερό , δημιουργικό χώρο αναψυχής , για μικρούς και μεγάλους .
Οικογενειάρχες πια με τα παιδιά τους, τους παππούδες και της γιαγιάδες γιόρτασαν τα όνειρα τους καλώντας τον κυρ- Γιώργο Γεωργουλα για να τον τιμήσουν για τις όμορφες εικόνες που τους πρόσφερε και τους έδωσε την δύναμη να προχωρήσουν στην ζωή τους. Τους έδειξε ότι υπάρχει και η δημιουργία στην ζωή και από αυτό παραδειγματίστηκαν.
Τα χρώματα θριάμβευσαν στα χέρια τον μικρών παιδιών. Όμορφα ποτάμια , ουρανοί, φυτά, λουλούδια.. μας έφεραν στο μυαλό, έργα μεγάλων ζωγράφων λέγοντας σε όλους τους παρευρισκόμενους ότι η ζωή προχωράει μέσα από το όνειρο.
Στέλλα Μποζακη, Βουλα Καζακη, Σουλα Δουλακη, Αλέκα Δημιτριαδου, Σουλα Μποζακη,
Καλλιιοπη Δανιλ, Παναγιώτης Π. Δανιλ, Πέτρος Δανιλ, Πάνος Δανιλ, Γιώργος Νιγδελης
Οι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ με συντονιστή τον Απόστολο Κουσινα υποστήριξαν τα παραδοσιακά παιχνίδια που στην πάροδο του χρόνου χάθηκαν και διαπιστώθηκε ότι όταν δίνεις την δυνατότητα στα παιδιά , να γνωρίσουν νέα και παλιά παιχνίδια το απολαμβάνουν με πάθος, με όλη τους την ψυχή
Όμιλος UNESCO Σερρών, ήταν ο συνδιοργανωτής μαζί με τους κατοίκους – εθελοντές αυτής της δράσης προωθώντας το πρόγραμμα της παγκόσμιας άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και απήλαυσε το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας αυτής μαζί με τους κατοίκους των σφαγείων.